Saksanpähkinätarteletit

20 kpl 2 tuntia
Jouluiset leivokset täytetään saksanpähkinöillä ja koristellaan taikinasydämillä.
Saksanpähkinätarteletit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 3/4 dl perunajauhoja
    • 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 75 g voita tai margariinia
    • 1 pieni kananmuna

    Täyte

    • 200 g saksanpähkinöitä
    • 1 1/4 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 3/4 dl kuohukermaa
    • 1 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

    Voiteluun

    • 1 munankeltuainen
    • 1 rkl maitoa

    Koristeluun

    • Dansukker Tomusokeria
    • voita tai margariinia vuokiin

    Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään. Pane taikina muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa 1 tunti. Rouhi saksanpähkinät.

    Sulata sokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää saksanpähkinärouhe ja sekoita. Lisää kerma ja siirappi. Kiehauta sekoittaen.

    Pane syrjään 1/3 taikinasta ja painele loput taikinasta voideltuihin tartelettivuokiin tai pieniin piirasvuokiin. Jaa pähkinätäyte vuokiin. Kauli taikina ja leikkaa siitä muotilla (mielellään erikokoisia) sydämiä, kuusia, tähtiä tai muita kuvioita. Asettele kuviot pähkinätäytteen päälle. Vatkaa muna ja maito ja voitele kuviot.

    Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen vuoasta irrottamista. Sirottele pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker