Sadonkorjuupiirakka

8 annosta 1 tunti
Käytä kasviksia vaihdellen ja saat aina hieman erilaisen mutta herkullisen piiraan.
Sadonkorjuupiirakka
Arvioi: (60kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 100 g voita tai margariinia
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • ½ dl ruisjauhoja
    • ½ tl leivinjauhetta
    • 2 rkl kylmää vettä

    Täyte

    • 2–3 dl kantarelleja
    • 1 sipuli
    • 1/3 pientä kesäkurpitsaa
    • 100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
    • ½ pieni paprika
    • 1 valkosipulinkynsi
    • 2 rkl öljyä
    • 2 tl Dansukker Ruokokidesokeria tai Fariinisokeria
    • 2 kananmunaa
    • 100 g juustoraastetta
    • 2 ½ dl ruokakermaa tai kuohukermaa
    • mustapippuria myllystä
    • ripaus suolaa

    Sekoita hieman pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot, ruisjauhot, leivinjauhe ja lopuksi kylmä vesi. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Painele se leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on 24–26 cm. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

    Putsaa kantarellit ja paloittele niitä tarvittaessa. Hienonna sipuli ja kesäkurpitsa. Puolita tomaatit ja paloittele paprika. Hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy ja lisää kasvikset pannulle yhdessä sokerin kanssa. Kääntele hetki, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Levitä ne esipaistetun piiraspohjan päälle.

    Sekoita munat, juustoraaste ja kerma keskenään. Rouhi joukkoon mustapippuria ja lisää ripaus suolaa. Kaada seos piirastäytteiden päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa vielä noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa lämpimänä tai hieman jäähtyneenä.

    Vinkki!
    Tuplaa pohjan ja täytteiden ainekset ja valmista piiras uunipannulle. Näin saat tarjottavaa isommallekin joukolle.

    Käytä sesonkien kasviksia vaihdellen ja saat aina herkullisen ja hieman erilaisen piiraan. Pohjataikinaan voit piilottaa myös hienonnettuja yrttejä tai pinaattia.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker