Rusinasoppa

4–5 annosta tunti
Perinteinen rusinasoppa kanelilla maustettuna maistuu sellaisenaan tai riisipuuron kera.
Rusinasoppa
Arvioi: (151kpl)

Ainekset

  • 250 g tai noin 5 dl rusinoita
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1,2 l vettä
  • n. 2 rkl perunajauhoja + 4 rkl vettä

Pinnalle

  • Dansukker Taloussokeria

Mittaa rusinat, kanelitanko, sokeri ja vesi kattilaan. Anna liota noin puoli tuntia. Keitä aineksia miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia tai kunnes rusinat alkavat pehmetä. Lisää joukkoon tarvittaessa hieman vettä.

Sekoita perunajauhot ja vesi tasaiseksi. Valuta ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen. Kiehauta, kunnes kiisseli pulpahtaa. Kaada tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle sokeria.

Tarjoa rusinasoppa jäähtyneenä riisipuuron kera.


 

Reseptin on laatinut

Dansukker