Ruokaisat muffinit

6 isoa tai 12 pientä 30 minuuttia
Suolaiset muffinit voidaan tarjoilla lämpiminä tai kylminä.
Ruokaisat muffinit
Arvioi: (20kpl)

Ainekset

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 100 g voita tai margariinia
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl juustoraastetta

Täyte-ehdotuksia

  • 3 dl suikaloitua purjoa
  • 100 g suikaloitua salamia

tai

  • 1 dl suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 100 g kuutioitua fetajuustoa
  • 1/2 dl hienonnettua tuoretta basilikaa

tai

  • 100 g kuutioitua palvikinkkua
  • puolikas punainen paprika kuutioina
  • 1 rkl tuoretta oreganoa

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

Nypi yhteen jauhot, leivinjauhe, suola, ruokokidesokeri ja margariini, mielellään monitoimikoneella.

Lisää maito ja vaivaa taikinaksi. Sekoita joukkoon jokin täytteistä.

Jaa taikina muffinivuokiin. Sirottele päälle juustoraaste.

Paista pieniä muffineita n. 12 minuuttia ja isoja muffineita n. 18 minuuttia uunin keskiosassa.

Muffinit voidaan tarjoilla lämpiminä tai kylminä keiton, salaatin tai teen kanssa tai retkieväänä. Pakasta muffinit, joita ei syödä heti.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker