Runebergintortut

18 kpl 25 minuuttia
Runebergintorttutaikina paistetaan paperisissa leivosvuoissa tai uunipellillä.
Runebergintortut
Arvioi: (32kpl)

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1/2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
  • 2 kananmunaa
  • 50 g mantelirouhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl piparkakkuja murustettuna
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 100 g omenasosetta TAI omenamarmeladia
  • 1 dl maitoa
  • karvasmanteliaromia TAI manteliaromia

Pinnalle

  • n. 150 g vadelmamarmeladia
  • n. 200 g Dansukker Tomusokeria + tilkka vettä

Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä siirappi, omenasose ja maito. Mausta varovasti annostellen, pakkauksen ohjeen mukaan karvasmanteli- tai manteliaromilla ja sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina paperisiin leivosvuokiin tai levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Pursota koristeeksi nokare vadelmamarmeladia kunkin tortun pinnalle. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä hyvin vähän kerrallaan, kunnes seos on paksua. Pursota tomusokeriseosta hillon ympärille.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker