Runebergintortut fariinisokerilla

Fariinisokeri antaa makua ja mehevyyttä runebergintorttujen taikinaan.

n. 8 kpl

35 minuuttia

Arviot (110 kpl)

Ainekset

2 munaa
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 1/2 dl kermaa
150 g sulatettua voita tai margariinia
1 1/2 dl mantelijauhetta tai -rouhetta
2 dl korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
15 tippaa karvasmanteliaromia tai manteliaromia

Koristeluun
100 g vadelmamarmeladia
n. 1 dl Dansukker Tomusokeria + vettä varovasti annostellen

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon vuorotellen kermaa ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja lisää lopuksi sulatettu rasva. Mausta manteliaromilla. 

Jaa taikina voideltuihin torttuvuokiin tai käytä tukevia paperivuokia. Paista 200 asteessa 20–25 minuuttia.

Pursota jäähtyneiden torttujen pinnalle vadelmamarmeladia.

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Pursota tomusokeritahnaa marmeladin ympärille.

Vinkki!
Kostuta tortut punssista, rommista, konjakista tai mantelilikööristä tehdyllä kostutusliemellä.  Kiehauta 1 dl vettä ja 1–2 rkl sokeria, mausta liemi 2–3 rkl:lla alkoholia ja levitä kuumille tortuille pullasiveltimellä. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.