Runeberginkakku

6–8 palaa 1 tunti
Leivo nyt perinteisen makuiset runebergintortut helpon kahvikakun muodossa.
Runeberginkakku
Arvioi: (17kpl)

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 munaa
  • 50 g mantelirouhetta tai -jauhetta
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl omenamehua tai -sosetta
  • (tilkka mantelilikööriä tai manteliaromia/ karvasmanteliaromia varovasti annostellen)

Vuokaan

  • nokare voita tai margariinia
  • korppujauhoja

Pinnalle

  • 2–3 rkl vadelmamarmeladia tai -hilloa
  • 1 dl Dansukker Tomusokeria
  • tilkka vettä

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja omenamehu. Mausta halutessasi manteliliköörillä tai -aromilla. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 22 cm. 

Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 40–45 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Pursota marmeladinokareet kakun ympärille. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vain sen verran, että seos on paksua mutta pursotettavaa. Pursota tomusokeriseoksesta rinkulat marmeladin ympärille. 

Vinkki!
Halutessasi kostuta kakkua omenamehulla.

Reseptin on laatinut

Dansukker