Runeberginkakku (pyöreä)

10–12 palaa 45 minuuttia
Tämä helppo ja herkullinen kakku muistuttaa jättiläiskokoista runebergintorttua ja maistuu yhtä hyvälle.
Runeberginkakku (pyöreä)
Arvioi: (116kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl (=50 g) mantelirouhetta tai mantelijauhetta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1/2 dl mantelilikööriä + 1/2 dl vettä TAI 1 dl omenamehua
  • n. 10 tippaa karvasmanteliaromia

Vuokaan

  • margariinia tai voita ja korppujauhoja

Pinnalle

  • 150 g vadelmamarmeladia
  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • n. 2 rkl vettä

Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja likööri, sekä vesi. Mausta varovasti karvasmanteliaromilla ja maista taikinaa.

Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja siirrä tarjoiluvadille.

Pursota tai levitä hillo kakun keskelle isoksi ympyräksi. Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi ja pursota hilloympyrän reunalle.

Reseptin on laatinut

Dansukker