Runebergin muffinit

10–12 kpl 25 minuuttia
Runebergin muffinit valmistuvat näppärästi kahvipöydän herkuksi. Helppoa ja nopeaa!
Runebergin muffinit
Arvioi: (196kpl)

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • ½ dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • muutama tippa karvasmanteliaromia

Pinnalle

  • 100 g vadelmamarmeladia
  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • tilkka sitruunamehua

Sulata rasva. Sekoita joukkoon fariinisokeri, muna, vehnäjauhot, korppujauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele taikina tasaiseksi ja mausta karvasmanteliaromilla varovasti annostellen. Sekoita taikina ja maista välillä.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.

Jäähdytä. Irrota muffinit vuoista ja käännä ylösalaisin. Laita ne tarjoiluvadille tai puhtaisiin muffinivuokiin.

Pursota pinnalle vadelmamarmeladia. Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehua vähän kerrallaan, kunnes saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Mikäli seos jää löysäksi, lisää tomusokeria. Laita seos pursotinpussiin ja leikkaa pussiin pieni reikä. Pursota hillon ympärille.

Reseptin on laatinut

Dansukker