Rukiinen katkarapupiiras

noin 8 annosta 1 tunti
Tämän katkarapupiirakan täytteitä voit myös vaihdella omien mieltymysten mukaan.
Rukiinen katkarapupiiras
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 100 g voita tai margariinia
    • 1 ½ dl vehnäjauhoja
    • 1 dl ruisjauhoja
    • ½ tl suolaa
    • 1 rkl Dansukker Leipäsiirappia

    Täyte

    • 150 g katkarapuja
    • ½ ruukkua ruohosipulia
    • 50 g fetajuustoa
    • ½ paprika suikaleina tai kuutioina
    • limepippuria myllystä
    • 2 munaa
    • 2 dl kermaa
    • 150 g juustoraastetta

    Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan muut pohjan ainekset. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa kymmenen minuuttia.

    Ripottele pinnalle sulaneet ja valutetut katkaravut, ruohosipuli ja paloiteltu tai murustettu fetajuusto sekä paprika. Rouhi pinnalle limepippuria myllystä.

    Sekoita munat, kerma ja juustoraaste keskenään ja kaada ainesten päälle vuokaan.

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt ja kauniin värinen.

    Vinkki!
    Täytteitä voit vaihdella omien mieltymysten mukaan: kokeile esim. kinkkua, lohta tai kasviksia. Tutki kaappejasi ja täytä piiras rohkeasti omaan makuun sopivaksi.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker