Ruis-puolukkasandwich

45 minuuttia
Rehti ruisleipä ja pirteä puolukka on perinteinen suomalainen makupari.
Ruis-puolukkasandwich
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 4 kiinteää ruisvuokaleipäviipaletta
  • 3 dl puolukkasurvosta
  • ½ dl Dansukker Luomuruokosokeria
  • 3 dl maitoa
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • ¼ dl Dansukker Luomuruokosokeria

Kastike

  • 200 g paksua jogurttia
  • Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Voitele pieni uunivuoka ja aseta kaksi leipäviipaletta vuoan pohjalle. Mausta puolukkasurvos sokerilla ja annostele puolet survoksesta leipäviipaleiden päälle.

3. Sekoita kulhossa maito ja vaniljasokeri, kastele kaksi leipäviipaletta vaniljamaitoon ja aseta ne puolukkasurvosleipien päälle vuokaan. Annostele loput puolukkasurvoksesta leipien päälle.

4. Sekoita kananmunat ja sokeri vaniljamaidon loppuun ja kaada seos vuokaan.

5. Paista uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä vartti ennen nauttimista.

6. Sekoita jogurtti ja siirappi huolettomasti ja tarjoa se kolmioiksi leikattujen ruis-puolukkasandwichien kera kastikkeena.

Reseptin on laatinut

Dansukker