Ruis-fariinikeksit

25–30 kpl 2 ½ tuntia
Ruishiutaleet ja fariinisokeri maustavat nämä keksit.
Ruis-fariinikeksit
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 150 g leivontamargariinia tai voita
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 ½ dl ruishiutaleita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle

  • Dansukker Fariinisokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri vaaleaksi. Pyöräytä keskenään sekoitetut kuivat aineet rasva-sokerivaahtoon. Muotoile taikinasta tanko (ø 2–3 cm) ja kääri se kelmuun. Viilennä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Viipaloi jääkaappikylmä tanko terävällä veitsellä. Pane keksit leivinpaperoidulle pellille jättäen leviämistilaa väliin. (Voit jättää keksit paksuiksi tai taputella ne ohuemmiksi.) Ripottele fariinisokeria pinnalle. Paista 200 asteessa 10–12 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä tai tasaisella alustalla.

HUOM! Keksin paksuus vaikuttaa paistoaikaan.

Reseptin on laatinut

Dansukker