Rouhea marjakääretorttu

10–13 annosta 25 minuuttia
Leivo punaherukoista kääretorttu, jonka taikinaan rouheutta tuo vehnälese.
Rouhea marjakääretorttu
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 4 munaa
    • 1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 dl vehnäjauhoja
    • 1/2 dl vehnäleseitä
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 tl Dansukker Kanelisokeria
    • 1 1/2 dl punaherukoita

    Pinnalle

    • 2 rkl Dansukker Kanelisokeria

    Täyte

    • 1 dl vispikermaa
    • 100 g maitorahkaa
    • 1 tl Dansukker Kanelisokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai maun mukaan
    • 2–3 dl marjoja (esimerkiksi mansikoita, punaherukoita ja boysenmarjoja)

    Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä lopuksi punaherukat. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunissa noin 7 minuuttia.

    Ripottele leivinpaperin pinnalle kanelisokeria ja kumoa torttulevy päälle, anna jäähtyä.

    Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon maitorahka ja sokerit. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria. Levitä seos jäähtyneelle torttulevylle, ripottele pinnalle marjat. Kääri tiukahkolle rullalle ja nosta hetkeksi kylmään. Koristele marjoilla.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker