Rosollihilloke

Rosollihilloke
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

300 g kuorittuja punajuuria
150 g kuorittuja porkkanoita
1 sipuli
2 dl vettä
1 dl etikkaa
1 tl suolaa
1 omena
1 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
1/2 tl rouhittua valkopippuria

Koristeluun
1 dl pieniä purjokuutioita

Esikäsittele kasvikset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Pane punajuuri-, porkkana- ja sipulikuutiot sekä vesi, etikka ja suola kattilaan. Keitä kannella peitettynä 5–7 minuuttia. Sekoita hillo-marmeladisokeri, kuorittu ja kuutioitu omena ja valkopippuri kattilaan. Jatka keittämistä 5–10 minuuttia. Kaada rosollihilloke tarjoiluastiaan ja jäähdytä seuraavaan päivään. Tarjoa ranskankerman kanssa. Rosollihilloketta voi säilyttää jääkaapissa 5 päivää.

Reseptin on laatinut

Dansukker