Rosollihilloke

12 tuntia
Punajuuri-, porkkana- ja sipulikuutiot keitetään etikan ja hillo-marmeladisokerin kanssa hillokkeeksi, joka jäähdytetään.
Rosollihilloke
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

  • 300 g kuorittuja punajuuria
  • 150 g kuorittuja porkkanoita
  • 1 sipuli
  • 2 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 omena
  • 1 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
  • 1/2 tl rouhittua valkopippuria

Koristeluun

  • 1 dl pieniä purjokuutioita

Esikäsittele kasvikset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Pane punajuuri-, porkkana- ja sipulikuutiot sekä vesi, etikka ja suola kattilaan. Keitä kannella peitettynä 5–7 minuuttia. Sekoita hillo-marmeladisokeri, kuorittu ja kuutioitu omena ja valkopippuri kattilaan. Jatka keittämistä 5–10 minuuttia. Kaada rosollihilloke tarjoiluastiaan ja jäähdytä seuraavaan päivään. Tarjoa ranskankerman kanssa. Rosollihilloketta voi säilyttää jääkaapissa 5 päivää.

Reseptin on laatinut

Dansukker