Red Velvet Cake

2 ½ tuntia
Yhdysvalloista kotoisin oleva The Red Velvet Cake (”punainen samettikakku”) on mehevä ja kostea kakku, joka yllättää maullaan.
Red Velvet Cake
Arvioi: (174kpl)

Ainekset

  • 3 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 munaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 dl juoksevaa margariinia
  • 2 ½ dl kermaviiliä
  • 2–3 rkl punaista karamelliväriä

Kuorrutus

  • 400 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 4 dl Dansukker Tomusokeria

Koristeluun

  • suklaakonvehteja

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen etikan, margariinin ja kermaviilin kanssa.

2. Värjää seos elintarvikevärillä. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (läpimitta 22–24 cm). Paista uunin keskiosassa 175˚C:ssa noin 40 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.

3. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan. Kumoa kakku ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

4. Vatkaa kuorrutteen ainekset keskenään. Jaa kakkupohja kahteen tai kolmeen kerrokseen. Pane alin kerros tarjoiluvadille, levitä täytettä päälle. Jatka samaan malliin seuraavien kerrosten kanssa. Sivele loppukuorrute kakun päälle ja laidoille. Koristele suklaakonvehdeilla.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker