Rapeat muffinit

8–12 kpl 30 minuuttia
Muffinien päälle tehdään rapea muruseos aamiaismuroista ja ne voidaan maustaa eri tavoin.
Rapeat muffinit
Arvioi: (7kpl)

Ainekset

    Muruseos

    • 40 g voita tai margariinia
    • 1 dl rapeita aamiaismuroja
    • 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria

    Muffinitaikina

    • 4 1/4 dl vehnäjauhoja
    • 2 dl Dansukker Tomusokeria
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 kananmuna
    • 1 3/4 dl maitoa
    • 1/2 dl öljyä

    Maustamiseen

    • Dansukker Kanelisokerissa kieriteltyjä omenapaloja, rusinoita, marjoja, kaakaojauhetta, piparkakkumaustetta, sahramia tai suklaarakeita

    Nypi jääkaappikylmä, paloiteltu rasva ja muut muruseoksen ainekset yhteen. Sekoita toisessa kulhossa muffinitaikinan ainekset keskenään. Mausta taikina mieleiselläsi makuaineella. Pane paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin ja jaa taikina vuokiin. Ripottele muruseos pinnalle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker