Rapea jäätelötorttu

noin 10 annosta 12 tuntia
Rapean pohjan ja pinnan välissä pehmeää jäätelöä.
Rapea jäätelötorttu
Arvioi: ( 0 kpl)

Ainekset

  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 2 dl maissihiutaleita (cornflakes)
  • 1 1/2 dl kookoshiutaleita
  • 75 g hasselpähkinärouhetta
  • 75 g suklaarouhetta

Jäätelö

  • 5 dl kuohukermaa
  • 5 dl maitoa
  • 2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 8 munankeltuaista
  • 2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Vaahdota voi ja fariinisokeri. Sekoita joukkoon hiutaleet ja rouheet.

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka tuorekelmulla siten, että kelmu tulee vuoan reunojen yli. Leikkaa pohjalle vielä leivinpaperirinkula. Painele seos vuoan pohjalle. Jätä hieman koristeluun ja säilytä se jääkaapissa.

Mittaa jäätelön ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua, kunnes seos alkaa saeta. Siivilöi seos ja anna jäähtyä. Kaada jäähtynyt seos vuokaan ja laita pakastimeen. Kun seos on jäähtynyt kiinteäksi, ripottele pinnalle rapeaa pohjaseosta. Säilytä pakastimessa suojattuna tarjoiluhetkeen saakka.

Ota huoneenlämpöön sulamaan noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.

Reseptin on laatinut

Dansukker