Raparperitäytepullat

noin 40 pikkupullaa 3 tuntia
Kiinteässä Karlsbader-taikinassa on enemmän voita ja munia kuin tavallisessa vehnätaikinassa.
Raparperitäytepullat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pullataikina

    • 1 pkt tuorehiivaa
    • 2 1/2 dl maitoa
    • 4 kananmunaa
    • 250 g pehmeää voita
    • 1 1/4 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
    • 1 tl suolaa
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 15–16 dl vehnäjauhoja

    Kardemummatäyte

    • 100 g pehmeää voita
    • 1 1/2 tl kardemummaa
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Raparperitäyte

    • 200 g raparperia
    • 2 rkl Dansukker Taloussokeria
    • 2 rkl vettä

    Voiteluun

    • 1 kananmuna

    Koristeluun

    • 2 dl Dansukker Tomusokeria
    • 2 rkl vettä

    Murenna hiiva monitoimikoneessa. Lisää kädenlämpöiseksi lämmitetty maito, ja sekoita. Lisää loput ainekset, vatkaa hetki hiljaisella teholla. Jatka vatkaamista suuremmalla teholla 7 minuuttia.

    Nostata taikinaa leivinliinalla peitettynä puoli tuntia. Tee sillä aikaa täytteet. Vatkaa kulhossa kaikki kardemummatäytteen ainekset ja pane sivuun odottamaan. Huuhtele ja paloittele raparperit. Keitä paloja yhdessä veden ja sokerin kera noin kolme minuuttia. Sekoita ja anna jäähtyä.

    Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Levitä päälle puolet kardemummatäytteestä. Leikkaa levy puoliksi pidemmän sivun suuntaisesti ja sitten neliöiksi (n. 8x8 cm). Lusikoi nokare raparperitäytettä kullekin neliölle. Nosta kulmat ylös ja nipistä ne yhteen. Laita pullat leivinpaperoidulle pellille ja anna nousta liinan alla noin 1 1/2 tuntia. Kauli ja täytä samoin loput taikinasta.

    Voitele pullat munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ritilällä. Koristele tomusokerikuorrutuksella.

    Vinkki!
    Voit paistaa pullat myös muffinipellillä.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker