Raparperimurupiirakka

12 annosta 1 tunti
Leivo maistuva raparperipiirakka rahkatäytteellä ja rapealla murupinnalla. Kokeile myös karviaisia tai punaherukoita.
Raparperimurupiirakka
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 100 g sulatettua voita
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Lisäksi

  • 2 dl maitorahkaa, kermaviiliä tai piimää
  • 1 muna

Täyte

  • 500 g maitorahkaa
  • 2 munaa
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl hyvin pestyn luomuappelsiinin raastettua kuorta
  • 2–3 raparperinvartta

Vaahdota sulatettu voi ja sokeri keskenään. Vatkaa joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Ota puolet sivuun.

Lisää toiseen puolikkaaseen maitorahka, kermaviili tai piimä ja muna vatkaten.

Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on 24–26 cm tai suorakaiteen malliseen vuokaan, jonka mitat ovat 20x30 cm.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita taikinan päälle.  Viipaloi raparperinvarret ja ripottele rahkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle muruseos ja paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia, kunnes pohja ja pinta ovat saaneet kauniin värin.

Tarjoa jäähtyneenä. Säilytä piiras jääkaapissa.

Vinkki!
Leivo herkullinen piirakka myös kirpeistä karviaisista tai punaherukoista.

Reseptin on laatinut

Dansukker