Raparperikakku

10 palaa 1 tunti
Keväinen raparperikakku tarjotaan kinuski- tai vaniljakastikkeen kanssa.
Raparperikakku
Arvioi: (49kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • 5 dl raparperipaloja
  • ½–¾ dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaa pehmeä rasva ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Yhdistä jauhot ja mausteet ja sekoita taikinaan. Kaada taikina voideltuun, ø 24–26 cm:n irtopohjaiseen vuokaan. Sekoita raparperipalat ja hillo-marmeladisokeri ja levitä seos taikinan päälle.

Paista noin 45 minuuttia. Tarjoa kinuski- tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kinuski
1½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 dl kuohukermaa

Kuumenna ruokokidesokeria paksupohjaisessa kattilassa, kunnes se on kunnolla sulanut. Kaada kerma joukkoon. Kerma kuohuu voimakkaasti kaatovaiheessa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos on kastikemaista. Jäähdytä. Ohenna tarvittaessa maidolla tai kermalla.

Reseptin on laatinut

Dansukker