Raparperikakku

Keväinen raparperikakku tarjotaan kinuski- tai vaniljakastikkeen kanssa.

10 palaa

1 tunti

Arviot (70 kpl)

Ainekset

200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
4 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

5 dl raparperipaloja
½–¾ dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaa pehmeä rasva ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Yhdistä jauhot ja mausteet ja sekoita taikinaan. Kaada taikina voideltuun, ø 24–26 cm:n irtopohjaiseen vuokaan. Sekoita raparperipalat ja hillo-marmeladisokeri ja levitä seos taikinan päälle.

Paista noin 45 minuuttia. Tarjoa kinuski- tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kinuski
1½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 dl kuohukermaa

Kuumenna ruokokidesokeria paksupohjaisessa kattilassa, kunnes se on kunnolla sulanut. Kaada kerma joukkoon. Kerma kuohuu voimakkaasti kaatovaiheessa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos on kastikemaista. Jäähdytä. Ohenna tarvittaessa maidolla tai kermalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.