Raparperihyve

Raparperihyve
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

150 g voita
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Ruokokidesokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Raparperihillo
8 dl raparperia
1 dl Dansukker Hillosokeria

Marenkikuorrutus
3 valkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Tomusokeria
1 dl mantelilastuja

1. Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna vatkaten ja lopuksi jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Levitä taikina läpimitaltaan 28 sentin vuokaan ja reunoille ja paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

2. Pilko huuhdottu raparperi ja pane kattilaan kannen alle höyrystymään omassa liemessään ja pehmenemään. Lisää hillosokeri ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Levitä hillo kypsälle torttupohjalle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sokerin kanssa ja levitä vaahto hillon päälle. Ripota päälle mantelilastut ja paista kunnes pinta saa kauniin värin.

Reseptin on laatinut

Dansukker