Raparperi tarte tatin

noin 8 annosta
Raparperi tarte tatin
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

20 g voita tai margariinia
400 g raparperipaloja
1 tl kanelia
3/4 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
400 g voitaikinaa tai lehtitaikinaa levynä
Lisäksi

2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Kuumenna voi tai margariini halkaisijaltaan 24–26 cm:n paistinpannussa, joka kestää uunin lämpöä. Laita raparperipalat, kaneli ja ruokokidesokeri pannulle ja hämmennä muutaman minuutin ajan, kunnes raparpereista alkaa irrota nestettä. Laske lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen, kunnes raparperit pehmenevät.

Ota pannu liedeltä ja nosta päälle kaulittu voitaikinalevy. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja painele reunataikina pannun sisäpuolelle.

Nosta pannu 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes taikina on saanut hieman väriä.

Ota pannu uunista ja nosta päälle iso tarjoilulautanen nurinpäin.

Kumoa varovasti tarjoilulautaselle.

Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Tarjoa lämmin raparperi tarte tatin kermavaahdon kanssa.
 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker