Raparperi-mansikkakakku

8–10 annosta 40 minuuttia + hyytyminen
Raparperi antaa upean maun kesäiseen kakkuun. Koristele hyydytetty kakku tuoreilla mansikoilla ja tarjoa kesäjuhlien kruununa.
Raparperi-mansikkakakku
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 200 g kaurakeksejä
    • 75–100 g sulatettua voita
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • noin 10 mansikkaa

    Täyte

    • 4 liivatelehteä
    • 4 dl raparperipaloja
    • 1 rkl vettä
    • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 ½ dl vispikermaa
    • 200 g maitorahkaa
    • 2 rkl sitruunamehua tai vettä

    Pinnalle

    • runsaasti tuoreita mansikoita
    • (minttua tai sitruunamelissaa)

    Hienonna kaurakeksit muovipussissa lihanuijalla tai leikkurinterällä. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Puolita mansikat ja laita ne kakkuvuoan reunaa vasten vieretysten leikkauspinta ulospäin.

    Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

    Paloittele raparperit ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kasariin yhdessä veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä.

    Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon rahka. Sekoita joukkoon jäähtynyt raparperiseos.

    Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.

    Kaada seos keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä muutama tunti tai yön yli.

    Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla ja halutessasi mintulla tai sitruunamelissalla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker