Ranskalaiset ohukaiset

9 isoa lettua 1 tunti
Ison, ohuen letun koossapysymisen salaisuus on kananmunien suurehko määrä suhteessa nesteen määrään.
Ranskalaiset ohukaiset
Arvioi: (16 kpl)

Ainekset

  • 1 ½ dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl maitoa
  • 3 munaa
  • ½ dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita

Paistamiseen

  • margariinia tai voita

Täyte

  • 20 g voita
  • ½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa Muscovado ruokosokeria

Sekoita keskenään vesi ja jauhot ja vatkaa tasaiseksi. Lisää maito, munat ja rasva. Anna taikinan levätä vähintään puolisen tuntia.

Tee seuraavaksi aromikas täyte. Kiehauta kattilassa voi ja sokeri niin, että sokeri sulaa tasaiseksi. Lisää viipaloidut banaanit. Sekoita.

Paista pinnoitetulla pannulla koko pannun kokoisia lettuja. Kaada taikinaa pannun toiselle puoliskolle ja kääntele niin, että taikina valuu ohueksi kerrokseksi koko pannulle. Kypsennä kunnes pinta on hyytynyt. Laita muutama banaaniviipale letulle, taita lettu ensin puoliksi ja sitten vielä puoliksi. Asettele letut laakealle vadille ja valuta banaanien kinuskilientä lettujen päälle.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker