Ranskalaiset ohukaiset

Ison, ohuen letun koossapysymisen salaisuus on kananmunien suurehko määrä suhteessa nesteen määrään.

9 isoa lettua

1 tunti

Arviot (101 st)

Ainekset

1 ½ dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl maitoa
3 munaa
½ dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
Paistamiseen
margariinia tai voita
Täyte
20 g voita
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa Muscovado ruokosokeria
2 banaania
(1 rkl rommia, konjakkia tai sitruslikööriä)

Ohjeet

Sekoita keskenään vesi ja jauhot ja vatkaa tasaiseksi. Lisää maito, munat ja rasva. Anna taikinan levätä vähintään puolisen tuntia.

Tee seuraavaksi aromikas täyte. Kiehauta kattilassa voi ja sokeri niin, että sokeri sulaa tasaiseksi. Lisää viipaloidut banaanit. Sekoita.

Paista pinnoitetulla pannulla koko pannun kokoisia lettuja. Kaada taikinaa pannun toiselle puoliskolle ja kääntele niin, että taikina valuu ohueksi kerrokseksi koko pannulle. Kypsennä kunnes pinta on hyytynyt. Laita muutama banaaniviipale letulle, taita lettu ensin puoliksi ja sitten vielä puoliksi. Asettele letut laakealle vadille ja valuta banaanien kinuskilientä lettujen päälle.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Syksyn hurmaavat omenaherkut

Mikä olisikaan houkuttelevampi piristys syksyn pimeneviin iltoihin kuin herkullinen omenakakku tai pirteä omppuhillo vaikka pannarin kaveriksi.

Poimi pirteä puolukka!

Raikkaan kirpeät puolukat ovat monikäyttöisimpiä metsämarjojamme, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Omppusato purkkiin!

Säilö syksyn omppusato purkkiin näillä ihanilla ohjeilla.

Lettuja vai pannukakkua?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista.

Parhaat juustokakut

Juustokakku on nykyään makeista leivonnaisista varmasti yksi suosituin.

Etikettiautomaatti

Tee helposti värikkäitä ja kuvioituja etikettejä ja paikkakortteja.