Ranskalainen kasvismenyy

4 annosta

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Sipuli- ja herkkusienileivät:
4 viipaletta vuokaleipää
400 g herkkusieniä
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 tl Dansukker Ruokokidesokeria
suolaa, pippuria
voita tai margariinia
persiljaa

Munakoisolaatikko:
2 munakoisoa
4 tomaattia
1 purjo
2 tl suolaa, mielellään yrttisuolaa
1/4 tl mustapippuria
1 tl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl kuivattua tai 2 tl tuoretta rosmariinia

Kastike:
2 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
3 dl voimakkaanmakuista juustoraastetta
1 tl Dansukker Ruokokidesokeria
1/4 tl mustapippuria
haluttaessa suolaa

Marinoidut klementiinit:
8 klementiiniä
3 dl Dansukker Taloussokeria
9 dl vettä
3 kanelitankoa
9 tähtianista
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Sipuli- ja herkkusienileivät:
1. Leikkaa leivän reunat pois ja paahda leipäviipaleet.

2. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli ja paista se rasvassa. Lisää puserrettu valkosipuli, suola, pippuri ja ruokosokeri.

3. Annostele seos leipäviipaleille. Koristele persiljanoksalla.

Munakoisolaatikko:
1. Huuhtele munakoisot, tomaatit ja purjo ja leikkaa ne viipaleiksi. Laita kasvikset kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Mausta jokainen kerros suolalla, pippurilla, sokerilla ja rosmariinilla.

2. Sulata kastikkeeseen tuleva rasva ja lisää jauhot. Lisää maito vatkaten ja anna kastikkeen kiehua hiljaa, kunnes se sakenee. Lisää juustoraaste, sokeri ja pippuri. Sekoita, kunnes juusto on sulanut, ja tarkista maku. Kaada kastike vihannesten päälle ja paista laatikkoa noin 30 minuuttia 200 asteessa.

Marinoidut klementiinit:
1. Kiehauta sokeri, kaneli, anikset ja vesi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää vaniljasokeri.

2. Kuori klementiinit veitsellä ja poista kaikki kalvot. Laita ne lämpimään liemeen. Anna jäähtyä. Klementiinejä voidaan hyvin pitää marinadissa muutamia päiviä ennen tarjoilua.

Tarjoile vaniljajäätelön tai kevyesti vatkatun kerman kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.