Raikkaan kirpeä limettipiiras

8–10 annosta 2 tuntia + 1½ tuntia
Piirakan kirpeän limettikiisselitäytteen päällä on makea marenki. Maista ja ihastu!
Raikkaan kirpeä limettipiiras
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Taikina

    • ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 2 ½ dl vehnäjauhoja
    • ½ tl leivinjauhetta
    • 75 g leivontamargariinia
    • 1 pieni kananmuna
    • 2–3 rkl kylmää vettä

    Kiisseli

    • 3 luomulimettiä
    • 2 dl vettä
    • 3 kananmunan keltuaista
    • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 ½ rkl maissitärkkelystä

    Pinnalle

    • 3 kananmunan valkuaista
    • 1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

    1. Mittaa kuivat aineet sekoituskulhoon, lisää paloiteltu margariini ja sekoita murumaiseksi.

    2. Lisää kananmuna sekä vesi ja sekoita taikinaksi.

    3. Painele taikina piirasvuoan (ø noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka pariksi tunniksi jääkaappiin tai pakastimeen.

    4. Rutista alumiinifoliosta tukirengas ja aseta se tukemaan taikinalaitaa. Pistele pohja haarukalla. Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Poista alumiinifolio.

    5. Raasta kahdesta pestystä limetistä kuoriraaste, halkaise hedelmät ja purista puolikkaista mehut.

    6. Pane mehu, kuoriraaste, keltuaiset, sokeri ja tärkkelys kattilaan, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä hiljaa poreillen pari minuuttia.

    7. Jäähdytä ja kaada kiisseli pohjan päälle vuokaan.

    8. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi.

    9. Levitä valkuaisvaahto kiisselin ja taikinareunojen päälle pehmeän aaltoilevasti.

    10. Paista uunissa 175 asteessa kunnes marenki on saanut kauniin värin.

    11. Jäähdytä ja tarjoa makean kuohuviinin kanssa.

    Vinkki!
    Limettipiiraan voi pakastaa. Jäädytä torttu ilman pakkausmateriaalia ja pakkaa jäätynyt torttu rasiaan tai alumiinifoliohuppuun niin että pakkausmateriaali ei kosketa marenkipintaa.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker