Rahkapiirakka

Pellillinen rahkapiirakkaa sitruunaisella rusinatäytteellä kuuluu perinteisiin pääsiäisleivonnaisiin, mutta herkulliselta se maistuu milloin tahansa.

uunipellillinen, noin 25 annospalaa

2 tuntia

Arviot (49 kpl)

Ainekset

2 ½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
6–7 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
250 g maitorahkaa
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
1 luomusitruunan raastettu kuori
(½ luomusitruunan mehu)
1 dl rusinoita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Taloussokeria
Voiteluun
1 kananmuna

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä palloksi. Laita taikinapallo leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja painele taikina pellille reunoja myöten.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada piiraspohjalle. Levitä täyte kauttaaltaan. Voitele reunat kananmunalla.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 40–50 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja reunat kauniin väriset.

Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa.

Voit halutessasi pakastaa osan. Laita annospalat rasiaan siten, ettei mikään kosketa piirakan pintaa. Ota sulamaan muutama tunti ennen tarjoilua.

Vinkki!
Mikäli haluat oikein muhkean täytteen, voit tuplata täytteen ainekset.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.