Puolukkainen juustokakku

noin 8 annosta 12 tuntia
Tämän paistettavan juustokakun voit tarjota puolukoiden, karpaloiden, punaherukoiden tai vadelmien kera.
Puolukkainen juustokakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • n. 100 g piparkakkuja murustettuna
    • 50–75 g sulatettua voita tai margariinia

    Täyte

    • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 200 g smetanaa tai kermaa
    • 4 munaa
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl piparkakkumaustetta (tai kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja kardemummaa)

    Pinnalle

    • n. 200 g puolukoita, karpaloita, punaherukoita tai vadelmia
    • Dansukker Tomusokeria
    • Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

    Sekoita murustettujen piparkakkujen joukkoon rasva. Painele seos halkaisijaltaan 18–20 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.

    Sekoita täytteen ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi ja kaada pohjan päälle. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Säilytä kakkua jääkaapissa ja tarjoa vasta seuraavana päivänä.

    Kaada päälle marjat ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa seuraksi siirappia.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker