Puolukka-valkosuklaakääretorttu

10–13 annosta 20 minuuttia
Kirpeä puolukka ja makea valkosuklaa täydentävät toisiaan tämän maistuvan suklaakääretortun täytteessä.
Puolukka-valkosuklaakääretorttu
Arvioi: (29kpl)

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 dl vispikermaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kohmeisia puolukoita
  • ½–3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaata

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria

Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperille.

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, leikkurin terällä tai sauvasekoittimella jauhetut kohmeiset puolukat, sokerit ja veitsellä pieneksi rouhittu valkosuklaa. Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle ja kääri tiukahkolle rullalle.

Leikkaa viipaleiksi ja koristele siivilöidyllä tomusokerilla, puolukoilla ja valkosuklaalla.

Vinkki!
Myös karpalot sopivat täytteeseen.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker