Puolukka-rahkapiirakka

uunipellillinen, noin 20–25 annosta 1 tunti
Leivo uunipellillinen pirteän marjaista rahkapiirakkaa tuoreista tai pakastepuolukoista. Ruokokidesokeri antaa makua pohjaan ja täytteeseen.
Puolukka-rahkapiirakka
Arvioi: (346kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 300 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
    • 2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 2 munaa
    • 4 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 500 g maitorahkaa
    • 2 munaa
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Pinnalle

    • 200–300 g tuoreita tai pakastepuolukoita

    Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

    Painele taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    Sekoita rahka, munat ja sokerit keskenään ja kaada piiraspohjan päälle. Ripottele pinnalle puolukat.

    Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä. Tarjoa jäähtyneenä.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker