Puolukka-omenatorttu - Dansukker

Puolukka-omenatorttu

8–10 annosta 1 tunti
Syksyisessä puolukka-omenatortussa on omenaa taikinassa ja puolukkaa pinnalla.
Puolukka-omenatorttu
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Fariinisokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ¾ dl kuumaa vettä
  • 3 dl omenakuutioita

Pinnalle

  • 2 dl puolukoita
  • 3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria tai Fariinisokeria
  • ½ tl kanelia

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka (ø 22–24 cm).

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne kevyesti sekoittaen vaahtoon. Lisää vesi ja omenakuutiot taikinaan, sekoita ja kaada vuokaan. Ripottele puolukat ja keskenään sekoitetut ruokokidesokeri ja kaneli päälle.

4. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Nauti sellaisenaan tai jäätelön kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;