Puolukka-kookospiirakka

1 tunti
Puolukkapiiraan taikinassa on sitruunaa ja täytteessä kookoskermaa ja limettiä.
Puolukka-kookospiirakka
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

  • 25 g voita
  • 1,25 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 kananmuna
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl raastettua luomusitruunankuorta
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 0,5 tl suolaa

Täyte

  • 3 dl kookoskermaa
  • 1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 luomulimetin mehu ja kuori
  • 5 dl puolukoita
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sitruunan kuori, vaniljasokeri ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele se jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa kookoskerma, sokeri, kananmunat ja limetin mehu sekä kuori. Kaada täyte piirakkapohjalle. Sekoita puolukoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Ripottele puolukat täytteen päälle. Paista 180 asteessa 20 minuuttia, laske lämpöä ja jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

Resepti: Teresa Välimäki