Puolukka-jogurttikakku

noin 15 annosta 1½ tuntia
Kanelilla maustettu kakkutaikina sisältää puolukkaa ja jogurttia. Voit käyttää myös muita marjoja.
Puolukka-jogurttikakku
Arvioi: (9kpl)

Ainekset

  • 2 munaa
  • 3 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 200 g sulatettua margariinia
  • 2 dl jogurttia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kanelia
  • 3/4 tl soodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 dl puolukoita

Koristelu

  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • noin 1 ½ rkl vettä tai puolukkamehua
  • puolukoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sulatettu margariini, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä puolukat. Älä vatkaa, vaan sekoita taikinaa vain sen verran, että taikina on tasainen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakku-, leipä- tai täytekakkuvuokaan ja paista 150–175 asteessa noin tunti.

Sekoita vettä (mehua) vähitellen tomusokerin joukkoon kunnes saat sopivan paksuisen kuorrutteen. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Ripottele puolukoita pinnalle.

Vinkki!
Puolukoiden sijaan voit käyttää myös muita marjoja ja vaihtaa kanelin sitruunankuoriraasteeseen.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker