Punaviinilammas ja sokeriomenat

30 minuuttia
Lampaan ulkofileet tarjotaan punaviinikastikkeen ja omenalisäkkeen kera.
Punaviinilammas ja sokeriomenat
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

  • 4 lampaan ulkofileetä
  • 4 kokonaista valkosipulinkynttä
  • voita tai muuta paistorasvaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • rouhittua mustapippuria
  • rosmariinia

Kastike

  • 3 dl punaviiniä
  • 1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ½ rkl balsamietikkaa
  • 1 rkl voita
  • rouhittua mustapippuria
  • rosmariinia

Sokeriomenat

  • 4 hapahkoa omenaa
  • 25 g voita
  • 1 dl Dansukker Tummaa muscovadosokeria
  • puolen sitruunan mehu tai ½ dl valkoviiniä

Tee ensin omenalisäke. Poista omenista siemenkota ja kuoret. Lohko omenat pannulle ja paista ne voissa ja lisää muut ainekset. Hauduta kunnes omenat tulevat läpikuultaviksi.

Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Ruskista huoneenlämpöiset fileet valkosipulin kanssa voissa kuumassa pannussa. Mausta soijalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Kääri fileet folioon ja pane paketti uuniin odottamaan.

Kaada pannulle, jossa liha ruskistettiin, kastikkeen ainekset ja anna kiehua kymmenisen minuuttia. Tarjoa omenalohkojen ja perunoiden tai keitettyjen kasvisten kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker