Punajuuripataleipä

Rapeakuorisen herkkuleivän valmistus on syytä aloittaa hyvissä ajoin. Voit valmistaa pataleivän veteen, mutta vihannesmehut antavat makua ja väriä.

1 leipä

12–20 tuntia + 45–60 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

7 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
4 dl punajuurimehua tai vettä
¾ dl Dansukker Leipäsiirappia tai Tummaa siirappia
½ dl pellavansiemeniä
1 tl kuivattua rosmariinia

Ohjeet

Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Lisää siirappi, pellavansiemenet ja rosmariini. Älä vaivaa taikinaa tarpeettomasti, vaan sekoita ainekset nopeasti sekaisin.

Jätä taikina kelmulla suojattuna huoneenlämpöön 12–20 tunniksi.

Laita pata kuumenemaan 225-asteiseen uuniin.

Käännä taikinaa pöydällä muutaman kerran ja nosta taikina varovasti kuumaan pataan. Paista leipää 45–60 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.