Punajuuripataleipä

1 leipä 12–20 tuntia + 45–60 minuuttia
Rapeakuorisen herkkuleivän valmistus on syytä aloittaa hyvissä ajoin. Voit valmistaa pataleivän veteen, mutta vihannesmehut antavat makua ja väriä.
Punajuuripataleipä
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 4 dl punajuurimehua tai vettä
  • ¾ dl Dansukker Leipäsiirappia tai Tummaa siirappia
  • ½ dl pellavansiemeniä
  • 1 tl kuivattua rosmariinia

Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Lisää siirappi, pellavansiemenet ja rosmariini. Älä vaivaa taikinaa tarpeettomasti, vaan sekoita ainekset nopeasti sekaisin.

Jätä taikina kelmulla suojattuna huoneenlämpöön 12–20 tunniksi.

Laita pata kuumenemaan 225-asteiseen uuniin.

Käännä taikinaa pöydällä muutaman kerran ja nosta taikina varovasti kuumaan pataan. Paista leipää 45–60 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.

Reseptin on laatinut

Dansukker