Punajuuri-rosmariinihummus

10 minuuttia
Pursota nokare punajuurihummusta saaristolaisleivän tai ruisnappien päälle. Voit tarjota sitä myös dippikastikkeena tai ruokien lisäkkeenä.
Punajuuri-rosmariinihummus
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 380/230 g säilöttyjä kikherneitä, valutettuna
  • ½ dl tahinia
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 keskikokoista etikkapunajuurta
  • sitruuna- tai limettimehua maun mukaan
  • pieni määrä tuoretta rosmariinia
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valuta kikherneet ja kaada ne tehosekoittimen kulhoon.

Lisää tahini, kuoritut valkosipulinkynnet, fariinisokeri, oliiviöljy, etikkapunajuuret, hieman sitruunamehua ja rosmariinia. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Mikäli seos tuntuu paksulta, lisää tilkka vettä tai oliiviöljyä. Tarkista maku.

Vinkki!
Tarjoa gluteenittoman leivän kanssa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker