Punajuuri-pomeranssilimppu

2 leipää 1½ tuntia
Punajuurisose värjää leipätaikinan kauniin punaiseksi. Leivo vuokaleiviksi, limpuiksi tai sämpylöiksi.
Punajuuri-pomeranssilimppu
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 5 dl vettä tai maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl pomeranssinkuorta
  • 2 tl inkivääriä
  • ½ dl Dansukker Leipä- tai Tummaa siirappia
  • 500 g kypsää punajuurisosetta
  • 1 kg hiivaleipäjauhoja
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 dl rypsiöljyä

Pinnalle

  • ½ dl Dansukker Leipä- tai Tummaa siirappia
  • 1 dl vettä

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva. Lisää mausteet, siirappi ja punajuurisose, jota saa myös valmiina. Lisää jauhot ja öljy. Alusta pehmeähkö taikina, joka irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää tarpeen mukaan jauhoja. Nostata taikinaa puolisen tuntia.

Leivo taikina vuokaleiviksi, limpuiksi tai sämpylöiksi. Kohota ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Paista sämpylöitä 250 asteessa noin 10 minuuttia. Sivele valmiit leivät siirappivedellä.

Reseptin on laatinut

Dansukker