Punainen omenasose

noin 1 l 45 min
Omenasose saa herkullista väriä ja makua puolukoista tai punaherukoista.
Punainen omenasose
Arvioi: (12kpl)

Ainekset

  • 700 g kuorittuja ja pilkottuja omenoita (esim. Raike tai Ingrid Marie)
  • 300 g punaherukoita tai puolukoita
  • 1 dl vettä
  • 500 g Dansukker Hillosokeria

Pane omenapalat, marjat ja vesi kattilaan. Keitä kunnes omenapalat ovat pehmeitä.

Soseuta ja sekoita hillosokeri soseeseen. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen, pane kansi päälle ja anna soseen kiehua lempeästi poreillen 10 minuuttia. Sekoita välillä.

Purkita kuuma sose puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Vinkki!
Voit soseuttaa omenat sosemyllyllä, monitoimikoneessa, sauvasekoittimella, harvasilmäisen siivilän läpi painaen tai perunasurvimella.

Reseptin on laatinut

Dansukker