Punaherukkajuustokakku

Punaherukkajuustokakku on kauniin värinen ja saa lempeää makeutta sulatetusta valkosuklaasta.

8–10 annosta

40 min + 12 tuntia

Arviot (38 kpl)

Ainekset

Pohja
200 g kandisokerikeksejä
75 g voita tai margariinia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
6 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
500 g mascarponejuustoa
400 g kohmeisia (tai tuoreita) punaherukoita
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
150 g valkosuklaata
½ dl kiehuvaa vettä
Pinnalle
200–300 g jäisiä (tai tuoreita) punaherukoita
1 ½ dl vettä
¾ dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Hienonna kandisokerikeksit tehosekoittimessa tai muovipussissa lihanuijalla. Lisää joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.

Soseuta punaherukat. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto, punaherukkasose ja sokerit. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Kääntele sulatettu valkosuklaa täytteeseen ja tarkista maku.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita. Lisää liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Ripottele kakun päälle punaherukat.

Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Valuta hieman jäähtynyt liemi lusikalla kakun päälle. Anna hyytyä hetki jääkaapissa.

Irrota kakku vuoasta varovasti veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele halutessasi rouhitulla valkosuklaalla.

Vinkki!
Tee kakku mustaherukoista.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.