Punaherukkahyytelö

25 minuuttia
Punaherukkamehuhyytelön ohje Taloussokerilla, Hillosokerilla ja Hillo-marmeladisokerilla
Punaherukkahyytelö
Arvioi: (80kpl)

Ainekset

  • 1 litra puolikypsistä punaherukoista keitettyä mehua
  • (= 1 kg herukoita ja 3–4 dl vettä)
  • 800–1000 g Dansukker Taloussokeria
  • TAI
  • 800-1000 g Dansukker Hillosokeria
  • TAI
  • 2 pkt (à 330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Mittaa mehu ja sokeri kattilaan. Sekoita vain sen verran, että sokeri liukenee. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä sekoittamatta. Keittoaika Taloussokerilla on noin 20 minuuttia ja Hillosokereilla noin 10 minuuttia.

Tee hyytelökoe: Ota ruokalusikallinen keitosta kylmälle lautaselle ja jäähdytä nopeasti jääkaapissa tai pakastimessa. Vedä lusikalla hyytelön keskelle vako. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä ja toista testi.

Kuori vaahto. Purkita kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä.

Hillosokerin tai Hillo-marmeladisokerin käyttö lyhentää keittoaikaa, mutta herukkahyytelöstä ei tule aivan yhtä sileää ja kirkasta kuin Taloussokeria käytettäessä. Herukkahyytelö onnistuu paremmin keitetystä kuin höyrymehusta.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker