Pullakranssi

noin 20 palaa 2 tuntia
Juhlapulla leivotaan kranssin muotoon.
Pullakranssi
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 muna
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria TAI Luomuruokosokeria
  • ½ rkl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 ps kuivahiivaa (11 g)
  • 7–8 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g leivontamargariinia

Täyte

  • ½ dl juoksevaa margariinia
  • ½–1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 ½ tl kanelia

Voiteluun

  • muna

Koristeluun

  • Dansukker Rapeaa raesokeria

1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 40 min.

2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen
muotoiseksi levyksi (60 cm x 35 cm). Levitä päälle margariini, fariinisokeri ja kaneli. Kääri levy pitkältä sivulta tiiviiksi rullaksi. Nipistä saumakohta kiinni.

3. Leikkaa rullasta 1 ½ cm viipaleita. Ota kaksi viipaletta ja asettele ne vierekkäin ja samalla lomittain. Ota seuraavat kaksi viipaletta ja asettele ne samalla tavalla edellisten taakse. Jatka näin, kunnes viipaleet muodostavat lopuksi ympyrän. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min. Laita uuni päälle 200 asteeseen.

4. Voitele kranssi. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasolla n. 20 min.

Reseptin on laatinut

Dansukker