Possunribit paholaisenkastikkeessa

4 annosta 1½ tuntia
Grillatut possun kylkiluut eli ribsit tarjotaan mausteisen kastikkeen kera.
Possunribit paholaisenkastikkeessa
Arvioi: (15kpl)

Ainekset

  • 1 kg lihaisia porsaan kylkiluita

Keitinliemi

  • vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä

Kastike

  • 5 dl kokoon keitettyä lientä
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 rkl Sweet Chili -kastiketta
  • 1 dl kolajuomaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl Hoisin-kastiketta
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta korianteria

1. Pane paloiteltu porsaankylki kattilaan. Vettä tarvitaan sen verran, että luut peittyvät. Kuumenna ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Lisää mausteet ja sipulit. Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

2. Nosta kylki kattilasta ja keitä lientä voimakkaasti, jotta vesi haihtuu ja liemen maku tiivistyy. Mittaa kastikkeen ainekset laakeaan pannuun ja keitä sakeaksi, siirappimaiseksi kastikkeeksi. 

Grillaa kylkipalat ja tarjoa kastikkeen ja salaatin kanssa.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker