Porkkanamarmeladi

1 tunti 20 minuuttia
Porkkana saa seurakseen aprikooseja, sitruksia ja inkivääriä tässä oranssissa marmeladissa.
Porkkanamarmeladi
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kg porkkanoita
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 dl vettä
  • 200 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 luomusitruuna
  • 3 luomuappelsiinia
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 330 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria
  • (tai 500 g Dansukker Hillosokeria)

Kuori ja raasta porkkanat ja pala tuoretta inkivääriä. Pese sitruuna ja appelsiinit huolellisesti. Lisää hedelmien raastettu kuori porkkanaraasteen joukkoon kattilaan.

Lisää vesi, lohkoiksi leikatut hedelmät sekä fariinisokeri. Keitä hiljalleen noin tunnin ajan, kunnes porkkana on pehmeää. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä.

Soseuta seos tehosekoittajassa. Kaada sose uudelleen kattilaan. Lisää hillo-marmeladisokeri ja kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Jaa puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje kansilla.

Vinkki
Tarjoa porkkanamarmeladia porkkanaleivän kanssa. Lisää ½ litran sämpylätaikinaan ½ dl Dansukker Leipäsiirappia ja noin 5 dl porkkanaraastetta. Kohota taikina ja painele se uunipannulle. Leikkaa levy taikinapyörällä ruudukoksi ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker