Porkkanakakku, gluteeniton

10–12 annosta 1½ tuntia
Kuorrutettu porkkanakakku on herkkua myös gluteenittomana ja maidottomana.
Porkkanakakku, gluteeniton
Arvioi: (47kpl)

Ainekset

  • 4 munaa
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • 4 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl kardemummaa
  • ½–1 tl kanelia
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 dl sulatettua voita, margariinia tai öljyä

Pinnalle

  • 200 g tuorejuustoa
  • 4 dl Dansukker Tomusokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl luomulimetin kuoriraastetta

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri ja siirappi. Kuori ja raasta porkkanat.

Lisää kulhoon porkkanaraaste, gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, mausteet ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä ja nosta tarjoiluvadille.

Valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja hyvin pestyn limetin kuoriraaste. Levitä kuorrute jäähtyneen porkkanakakun pinnalle hieman epätasaisesti. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Porkkanakakku säilyy mehevänä useamman päivän. Voit valmistaa kakun juhliin jo etukäteen, mutta tee kuorrutus vasta tarjoilupäivänä.

Vinkki!
Käytä maidottomaan porkkanakakkuun öljyä ja kuorrutukseen esim. soijatuorejuustoa tai vaahdotettua kaurapohjaista vispikermaa. 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker