Porkkanainen suklaakakku

20 palaa 2 tuntia
Tämä suklainen piilokuviokakku kätkee sisäänsä yllätysporkkanan.
Porkkanainen suklaakakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Porkkanataikina

    • 100 g voita tai margariinia
    • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • oranssia karamelliväriä (tai keltaista ja punaista)
    • 3 kananmunaa
    • 2 ¾ dl vehnäjauhoja
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 2 ½ dl ohutta porkkanaraastetta (1 keskikokoinen porkkana)

    Vuoan voiteluun

    • voita tai margariinia
    • korppujauhoja

    Suklaataikina

    • 250 g voita tai margariinia
    • 2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 4 kananmunaa
    • 3 ½ dl vehnäjauhoja
    • ¾ dl tummaa kaakaojauhetta
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 100 g tummaa suklaata rouhittuna
    • 1 dl maitoa

    Kuorrutus

    • 50 g pehmeää voita tai margariinia
    • 50 g tummaa suklaata
    • 2 dl Dansukker Kaakaotomusokeria
    • 1–2 rkl kermaa

    Koristeluun

    • 75 g vihreää sokerimassaa tai marsipaania

    Valmista koristeluun tarvittavat vihreät lehdet ja naatinpätkät sokerimassasta tai marsipaanista edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kovettua. 

    Porkkanataikina
    Leivinpaperoi noin 21 x 31 cm:n kokoinen uunipelti tai -vuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja karamelliväri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut ja siivilöidyt kuivat aineet ja huoneenlämpöinen tuorejuusto vuorotellen vaahtoon. Lisää tarvittaessa karamelliväriä riittävän vahvan oranssin aikaansaamiseksi. Pyöräytä ohut porkkanaraaste lastalla taikinaan ja kaada taikina uunipellille, tasoita pinta. Paista uunissa 180 asteessa 25–30 minuuttia.

    Painele jäähtynyt kakkulevy muotilla tai leikkaa se porkkanan muotoisiksi litteiksi paloiksi, korkeus 5–5 ½ cm. (Käytä jäljelle jääneet porkkanakakkulevyn rippeet trifleen tai tee pikkuisia suupalaleivoksia).

    Voitele ja korppujauhota pitkänomainen (30 x 11,5 cm / 2,2 l) kakkuvuoka. Aseta kakkuporkkanat tiiviiseen riviin vuoan keskelle tyvipuoli pohjaan päin.

    Suklaataikina
    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja ruokokidesokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen koko ajan ripeästi vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut, siivilöidyt kuivat aineet sekä suklaarouhe ja maito vaahtoon. Annostele taikina vuokaan ”porkkanoiden” päälle, tasoita pinta niin että ne peittyvät. Paista uunissa 180 asteessa 70–90 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys suklaakakkuosasta ennen uunista ottamista. Jäähdytä 15 minuuttia ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

    Sulata kuorrutuksen rasva ja lisää suklaapalat joukkoon. Sekoita kaakaotomusokeri joukkoon ja lisää kermaa sen verran että saat hyvin levitettävän, hiukan valuvan kuorrutuksen. Kuorruta jäähtyneen kakun pinta ja koristele kakku pienillä vihreillä lehdillä ja naatinpätkillä.

    Vinkki!
    Halutessasi voit kostuttaa kakun. Mittaa kattilaan puoli desiä sokeria, saman verran rommia tai viskiä ja desin verran vettä. Kiehauta. Kastele lämmin kakku kuumalla liemellä ja anna kosteuden imeytyä. Kuorruta ja koristele jäähtyneenä.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker