Pirteät puolukkamuffinit

12–24 kpl, vuokien koosta riippuen 30 minuuttia
Pirteät puolukkamuffinit sopivat erityisesti syksyn kahvipöytään. Voit paistaa taikinan myös kakuksi kakkuvuoassa.
Pirteät puolukkamuffinit
Arvioi: ( 1 kpl)

Ainekset

  • 2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 2 munaa
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g (1 dl) sulatettua voita tai margariinia
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl puolukoita (tuore tai pakaste)
  • 1 tl kanelia

Mittaa kaikki muffinien ainekset leivontakulhoon ja sekoita puuhaarukalla tai nuolijalla taikina tasaiseksi.

Jaa seos muffinivuokiin tai voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

Kypsennä 175–200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Kakkuvuoassa paistettaessa paistoaika on pidempi. Kakku on valmis, kun se alkaa irrota vuoan reunoista.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker