Piparkakkusämpylät

noin 24 kpl 1½ tuntia
Jouluna leivotaan maistuvan mausteisia sämpylöitä, joiden pinnalle kaulitaan sydänpiparit.
Piparkakkusämpylät
Arvioi: (38kpl)

Ainekset

  • 5 dl vettä tai maitoa
  • 3 tähtianista
  • 50 g hiivaa
  • ½–1 dl Dansukker Leipäsiirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 5 dl sämpyläjauhoja
  • n. 6 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl öljyä tai juoksevaa rasvaa

Pinnalle

  • 500 g piparkakkutaikinaa

1. Mittaa neste ja tähtianikset kattilaan, kiehauta tai kuumenna mikrossa. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Poista tähtianikset liemestä. Lisää joukkoon muut ainekset ja alusta pehmeä taikina. Kohota leivinliinalla peitettynä vedottomassa paikassa puolisen tuntia.

2. Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota noin 15 minuuttia.

3. Kauli piparkakkutaikina levyksi ja ota muotilla sydänpipareita. Sivele sämpylöiden pinta vedellä ja aseta piparkakku sämpylän päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker