Piparkakkulinna

Piparkakkulinna
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

2 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 dl Dansukker Taloussokeria
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
250 g margariinia
2 munaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Valkuais-sokerikuorrutus
2 valkuaista
n. 5 dl Dansukker Tomusokeria

Koristeluun
eri värisiä karamellejä

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen margariini ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat ja vehnäjauhot, joihin sooda on huolellisesti sekoitettu. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään viileässä. Kaaviloi piparkakkutaikinasta vajaan 1/2 cm:n paksuinen levy ja leikkaa siitä kaavojen mukaiset linnan osat. Voit myös ottaa erilaisilla piparkakkumuoteilla esimerkiksi linnan pihalle eläimiä, kuusia yms. Kaaviloi lopputaikinasta noin 1/2 cm:n paksuinen reunoiltaan epäsäännöllisen muotoinen levy (n. 25 x 30 cm) linnan pohjaksi. Paista osat 200°:ssa 8-12 minuuttia. Anna osien jäähtyä. Valmista valkuais-sokerikuorrutus: vatkaa valkuaiset kevyesti ja lisää tomusokeri. Pane kuorrutus voipaperitötteröön tai minigrip-pussiin. Koristele linnan osat valkuais-sokerikuorrutuksella ja karamelleillä. Yhdistä osat samalla kuorrutuksella linnaksi. Liimaa myös kuuset yms. kuorrutuksella pohjaan kiinni.

Katso piparkakkulinnan kaavat ja mitat täältä.

Reseptin on laatinut

Dansukker