Piparkakkukreemikakku

Joulun näyttävä kerroskakku täytetään piparkakun makuisella kreemillä ja kuorrutetaan semi-naked cake -tyyliin.

10–12 palaa

2 ½ tuntia + 4–12 tuntia

Arviot (136 kpl)

Ainekset

Kakkupohja
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 vaniljatangon siemenet
200 g voita
1,5 dl Dansukker Fariinisokeria
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 isoa kananmunaa
0,5 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 dl piimää

Piparkakkukreemi
100 g voita (huoneenlämpöistä)
5 dl Dansukker Tomusokeria
250 g mascarponejuustoa
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Lisäksi
piparkakkuja
eukalyptuksen oksia

Ohjeet

Kakkupohja
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Pingota kahden kakkuvuoan (halk. 18 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
3. Mittaa ja siivilöi kaikki kuivat aineet isoon kulhoon, lisää vaniljansiemenet ja sekoita kunnolla.
4. Mittaa huoneenlämpöinen voi toiseen isoon kulhoon sokereiden kanssa.
5. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi ja lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon myös siirappi.
6. Lisää jauhoseosta ja piimää vuorotellen voi-sokerivaahtoon, kunnes taikina on tasaista. Sekoita aina välissä kunnolla.
7. Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista uunin alatasolla noin 35–40 minuuttia.
8. Tarkista kypsyys puutikulla: kakku on valmis, kun tikkuun ei jää taikinaa.

Piparkakkukreemi
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa vaaleaksi (noin 2 minuuttia), lisää tomusokeri 1 dl kerrallaan ja vatkaa kunnolla sekaisin (noin 2 minuuttia). Kreemi on hiukan ryynimäistä aluksi, mutta tasoittuu, kun lisäät tuorejuuston.
2. Lisää mascarpone ja vatkaa miedolla teholla, kunnes juusto on kunnolla sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
3. Lisää mausteet ja käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 3 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.

Kakun kokoaminen
1. Leikkaa kakut kahteen osaan, saat yhteensä 4 kerrosta.
2. Kokoa kakku toiseen vuoista, jossa paistoit sen.
3. Pingota kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa myös reunoille leivinpaperi.
4. Jaa kreemi 4 osaan (3 osaa kakun väliin ja 1 osa säästetään kuorruttamiseen).
5. Aseta ensimmäinen kerros kakkua kakkuvuoan pohjalle, lisää kreemi ja tasoita, lisää seuraava kakkukerros ja toista täyttö, kunnes kakku on koottu.
6. Peitä ja laita kakku muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin tekeytymään.
7. Irrota kakku vuoasta ja levitä loput kreemistä kakun päälle ja sivuille.
8. Koristele kakku piparkakuilla ja eukalyptuksen oksilla.

Vinkki!
Voit paistaa kakun myös yhdessä vuoassa, mutta silloin paistoaika pitenee ainakin tuntiin. Jos sinulla on vain yksi iso (22–24 cm) vuoka, voit paistaa kakun myös siinä, mutta kakusta tulee huomattavasti matalampi.
 

Resepti: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.