Piparkakkujäädyke

10 annosta 12 tuntia
Jouluun sopiva piparkakun makuinen jäädyke tarjoillaan karpalosiirapin ja lumikarpaloiden kera.
Piparkakkujäädyke
Arvioi: (23kpl)

Ainekset

  • 2 dl Dansukker Vaaleaa tai Tummaa siirappia
  • ½ dl Dansukker Kanelisokeria
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 4 munankeltuaista
  • 4 dl kuohukermaa

Karpalosiirappi

  • 3 dl karpalo- tai puolukkamehua
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria

1. Mittaa siirappi, kanelisokeri ja mauste kattilaan. Kiehauta.

2. Vaahdota keltuaiset. Lisää siirappiseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten keltuaisvaahtoon.

3. Vaahdota kerma ja sekoita varovaisesti sekoitellen siirappiseokseen. Kaada massa vedellä huuhtaistuun jäädyke- tai kakkuvuokaan ja pakasta kannella tai foliolla peitettynä. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa ja korista sokeroiduilla karpaloilla ja tarjoa karpalosiirapin kanssa.

4. Kaada karpalomehu ja sokeri laakeaan kasariin ja keitä hiljalleen kunnes sokeri sulaa ja seos on siirappimaista.

Vinkki!
Tarjoa jäädykkeen kanssa karpalomakeisia.

Kaada karpalot hieman vatkattuun munanvalkuaiseen. Nosta siivilään valumaan ja kaada leivinpellille, jolle on leivinpaperin päälle seulottu tomusokeria. Seulo päälle lisää tomusokeria ja pyörittele karpaloita sokerissa, kunnes ne ovat saaneet reilun kuorrutuksen. Anna kuivua ja tarjoa makeisina.

Reseptin on laatinut

Dansukker